Jeg prøver for tiden at komme til at se noget “almindelig” undervisning på matematik læreruddannelsen her i Tsukuba, nu hvor semensteret i rigtigt i gang.


Men det er sværere end som så… Isoda har ikke selv “almindelig” undervisning, og de kolleger han hidtil har spurgt på mine vegne siger, at netop denne lektionen ikke er “suitable for me”, og så tilføjer han “sometimes in the lectures, we give students some very strong suggestions”…

Jeg har også på fornemmelsen, at når jeg er på skolebesøg, så er det særlig fremmelige og forberedte lærere, jeg får lov at se.

Jeg har spurgt Kondo-san om det jeg har set på den tilknyttede skole i Tokyo er repræsentativt for elementary schools, og så griner han lidt og siger at netop den skole er ganske særlig. Ifølge han udsagn er almindelig undervisning på de fleste elementary schools langt mere transmissiv.

Jeg undersøger videre….