Når man er til møde her i Japan, bliver der ikke serveret noget at drikke. Hverken, kaffe eller the, hverken kold eller varm. Det er lidt svært for en dansker som mig, der ikke tror noget kan foretages uden en kop i hånden.

Og så er det pludselig at de alletedsværværende automater med kolde drikke giver mening!! Vil du have noget, så køber du det selv i automaten.

Det sjove ved automaterne er at de alle sælger det samme: Kolde drikke. Ingen varme drikke, ingen snacks. At få en varm kop kaffe/the “to go” kan være vanskeligt, det er tilsyneladende kun noget, der har fundet indpas i større byer, hvor “StarBucks”-lignende forretninger er kommet til. Er man lidt udenfor, som f.eks. i Hakone, ved Fuji-bjerget, hvor vi var i weekenden, kan det ikke opdrives. Heller ikke ved SevenEleven, som det ellers er tilfældet i Tsukuba eller Tokyo…

Finder man så et bagerri som også sælger kaffe, er der masser af japanske turister der står i kø for at få en kop varm kaffe.

På kontoret er vi løbet “tør” for “drip coffe”, men jeg kan dufte, at der er nogle som laver deres egen varme kaffe… “i smug”

Jeg tror der er et uudnyttet marked for automater der kan lave varme drikke.