I fredags var jeg på besøg på Tokyo Gakugei University International Secondary School (http://www.iss.oizumi.u-gakugei.ac.jp/)

Hvortil jeg havde “kringlet” mig til at se to lektioner, og få en snak med en matematiklærer der kunne engelsk.

Timerme udmærkede sig ved dels at have en hverdagskontekst som udgangspunkt for problembehandling, dels ved at sætte fokus på elevernes korrekte matematiske fagsprog. A de timer jeg har set har de fleste tager udagnspunkt i ret interne matematiske problemstillinger.

Skolen har internationale linier hvor alle fag undervises på engelsk, det var desværre ikke sådanne timer jeg så,… øv… jeg ville ellers gerne for en gang skyld kunne forstå hvad elevernes sagde…. og de ville også gerne tale engelsk i pauserne… men ikke så meget om matematik.

Skolens matematiklærere har også selv lavet deres lærebøger!! Det var spændende at se!!