I lørdags var jeg til “lektions studie møde” i japans klassetrinsmæssige ækvivalent til “gymnasiet”. Det havde jeg glædet mig til, ikke fordi jeg som sådan beskæftiger mig med dette alderstrin i mit phd. projekt, men fordi det ville fuldende mine besøg. (Jeg har nu besøgt alle “trin” i det japanske skolesystem)

Jeg havde forinden væbnet mig med kold kaffe fra en nærliggende Family Mart, da jeg har erfaret fra andre lignede møder, at der ikke bliver severet kaffe/the, som jo er svært at undvære når man i Danmark holder møde smiley

Men dette møde viste sig at være undtagelsen:

Læg mærke til den hvide “kande” til højre for læreren! Der var både kaffe og flere slags the! Billedet er fra den efterfølgende diskussion der holdes umiddelbart efter den åbne lektion. Læreren er i gang med at give lektionen sine egne ord med på vejen.

I øvrigt sad vi i et meget nedslidt laboratorielokale, så det er ikke kun i DK der ikke bliver brugt penge på at vedligeholde bygningsmassen….

Hvorom det fysiske forhold var mindre gode, så var jeg med til to spændende åbne lektioner og diskussion. Den ene var ret tværfagligt orienteret. Eleverne præsenterede nemlig deres databehandling hvor de havde sammenlignet vejrdata for forskellige tyfoner. Matematik og geografi i skøn forening!